De uitzending van tandheelkundige teams

Twee keer per jaar zendt DDC tandheelkundige teams uit naar scholen in zuidelijk Kenia. Een team is samengesteld uit meerdere tandartsen, kaakchirurgen, assistentes, mondhygiënisten en ondersteuning (geen tandheelkundige achtergrond vereist). Iedereen die meegaat als vrijwilliger betaalt zijn eigen reis- en verblijfskosten. Regelmatig zoeken vrijwilligers hier sponsors voor.

De scholen maken gebruik van onze teams om alle leerlingen te laten controleren en behandelen. De leerkrachten en omwonenden kunnen eveneens gebruik maken van deze gratis hulpverlening. Op de scholen wordt gebruikt gemaakt van het DDC preventieprogramma. Een leuk en leerzaam lesprogramma waarbij de kinderen poetslessen krijgen. Verder wordt er uitgelegd wat een behandeling bij de tandarts inhoudt en wat de invloed is van voeding op het gebit. Hierbij wordt rekening gehouden met de gewoontes en de cultuur uit Kenia.

De teams worden aangevuld met Community Oral Health Officers (COHO’s) , mannen en vrouwen die een basisopleiding tandheelkunde hebben afgerond. Zij krijgen de gelegenheid mee te werken in de scholen en kunnen zo ervaring opdoen.

Edo

2 Comments

 1. Arnolda Westrik
  10 februari 2023
  Beantwoorden

  Hallo
  Hoe kun je je aanmelden wat zijn de kosten en hoelang ga je per reis en wanneer
  Ben 2 x in Zuid-Afrika geweest voor hulp en zou graag als mondhygienist weer willen gaan.

  Groeten Arnolda Westrik

  • Heidi Peeters
   27 maart 2023
   Beantwoorden

   Beste Arnolda,

   Alle informatie vindt je op onze website. Wanneer je je opgeeft als vrijwilliger kom je op een lijst. 1x per jaar in juni wordt er een e-mail verzonden naar iedereen die zich heeft aangemeld. De kosten worden door iedere vrijwilliger zelf betaald en zijn op dit moment 2500 euro. Dit is inclusief vlucht en 10 dagen all-inclusive hotel. In september worden de groepen bekend gemaakt voor het volgende kalenderjaar. (september 2023)

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *