De uitzending van tandheelkundige teams

Twee keer per jaar zendt DDC tandheelkundige teams uit naar scholen in zuidelijk Kenia. Een team is samengesteld uit meerdere tandartsen, kaakchirurgen, assistentes, mondhygiënisten en ondersteuning (geen tandheelkundige achtergrond vereist). Iedereen die meegaat als vrijwilliger betaalt zijn eigen reis- en verblijfskosten. Regelmatig zoeken vrijwilligers hier sponsors voor.

De scholen maken gebruik van onze teams om alle leerlingen te laten controleren en behandelen. De leerkrachten en omwonenden kunnen eveneens gebruik maken van deze gratis hulpverlening. Op de scholen wordt gebruikt gemaakt van het DDC preventieprogramma. Een leuk en leerzaam lesprogramma waarbij de kinderen poetslessen krijgen. Verder wordt er uitgelegd wat een behandeling bij de tandarts inhoudt en wat de invloed is van voeding op het gebit. Hierbij wordt rekening gehouden met de gewoontes en de cultuur uit Kenia.

De teams worden aangevuld met Community Oral Health Officers (COHO’s) , mannen en vrouwen die een basisopleiding tandheelkunde hebben afgerond. Zij krijgen de gelegenheid mee te werken in de scholen en kunnen zo ervaring opdoen.

Edo

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *