Wij zijn op zoek naar jou!

Ben jij tandarts, kaakchirurg, mondhygiënist of (preventie)-assistente en wil je in een team tandheelkundige hulp verlenen? Ben je niet tandheelkundig geschoold, maar vind je het leuk om je handen uit de mouwen te steken? Dan is vrijwilligerswerk misschien wel iets voor jou!

We kunnen jouw hulp goed gebruiken!

Meld je nu aan!

Ik heb mij aangemeld!

Na het invullen van je aanmeldingsformulier zul je een bericht krijgen dat je bent ingeschreven. Op het moment dat wij de groepen gaan samenstellen krijg je een nieuwe mail (meestal rond juni), met de vertrekdata van het komende kalenderjaar. Je kunt dan aangeven in welke groep je met ons mee wilt. Er zijn voorjaarsgroepen (vertrek februari-maart) en zomergroepen (vertrek juli). Wij streven ernaar om ervaren en onervaren mensen in één groep te plaatsen. In september zijn de groepen voor het volgende kalenderjaar definitief bekend. De voorbereiding van je reis kan beginnen. 

 

 

Aan de slag!

Elk team werkt zeven werkdagen.  Op zondag is iedereen vrij. Al snel merk je dat iedereen zijn plekje heeft gevonden en weet wat zijn/haar taak is.   De klassenlokalen worden ingericht als praktijkruimte, de administratie staat klaar op een tafel en het andere klaslokaal wordt ingericht als de sterilisatie- en koffieruimte. Het is tijd om te beginnen. De mondhygiënisten zijn op weg naar de eerste klassen om preventielessen te geven en de tandartsen wachten op hun eerste patiënten. Alles wordt gecoördineerd door de ondersteuning. Zij weten precies welke klassen er behandeld gaan worden en hoeveel kinderen er in iedere klas zitten. Ondanks de hoge temperaturen en de gebrekkige stroomvoorziening wordt er door goed teamwerk veel werk verzet.

 

Wie zit er in mijn team?

Ongeveer zes weken voor vertrek is er een kennismakingsbijeenkomst. Op deze middag maak je kennis met je groep en krijg je alle informatie die je nodig hebt over de reis. Verder ontvang je alvast de eerste bagage. Een tas met allemaal materialen die we gaan gebruiken tijdens ons uitzending. Denk aan tandenborstels, tandpasta, vul materialen, handschoenen et cetera.

 

Het vertrek

Het is  zover! De dag dat je verzamelt op Schiphol. Na een vlucht van 8 uur naar Nairobi vlieg je met een binnenlandse vlucht in een uur naar Mombasa. Je groep wordt op het vliegveld opgehaald en naar het hotel gebracht. Je hebt de middag vrij om uit te rusten en te wennen aan de omgeving. 's Avonds ontmoeten we elkaar bij het zwembad en krijg je de laatste instructies. De volgende dag start je met het vrijwilligerswerk.

Wat zijn de kosten?

De kosten (reis- en verblijfskosten) worden door de vrijwilligers zelf betaald en bedragen ongeveer 2200 euro. 

Om de kosten van de reis te betalen is het mogelijk om een actie te starten via het PIF platform.

Voor informatie en de voorwaarden kunt u contact opnemen met Anja Wiersma. E-mail: anjawiersma@dutchdentalcare.nl

Wat is de voertaal?

Onze voertaal is Engels. De preventielessen worden in het Engels gegeven. Op de scholen wordt door de kinderen Swahili en Engels gesproken. Soms is het nodig om je verstaanbaar te maken in Swahili. Er is een COHO (Community Health Officer) of tolk aanwezig die je kan helpen.

Meld je nu aan als vrijwilliger

Vul het onderstaande formulier in. (Minimale leeftijd 23 jaar)


    Na het versturen van de aanmelding ontvang je binnen enkele minuten een bevestiging in je mailbox.