Hier kunt u de verbouwing volgen.

Hoe het begon

Vorig jaar is door een Keniaanse tandarts aan DDC gevraagd of het mogelijk was om in het nieuwe ziekenhuis in Kwale een kamer opnieuw te richten voor de tandheelkundige behandelingen. Vanaf het eerste begin heeft DDC samengewerkt met de Keniaanse COHO's om  de behoefte van hun in kaart te brengen. Tijdens deze gesprekken kwam naar voren dat er vooral behoefte is aan een behandelkamer waarin vernieuwde apparatuur geplaatst kon worden.  Samen heeft DDC met hen een lijst opgesteld met wensen.

De voorbereiding

Inmiddels is de voorbereiding in volle gang. In juni 2024 is er een container vertrokken naar Kenia. Daarin zitten (tweedehands)  kasten en meubilair in die we gaan hergebruiken. De verwachting is dat de container in augustus aankomt.

Helpt u ons?

Er zijn nog veel meer spullen nodig voor dit project. Wanneer de container is aangekomen in Kenia zullen de verbouwwerkzaamheden beginnen. Er zullen "röntgenapparatuur, instrumentarium en vulmaterialen nodig zijn. U kunt dit project financiëel steunen. Op 1 december organiseren de Kiwani's in Apeldoorn een kunstveiling. De opbrengst komt ten goede aan deze verbouwing.

Stap voor stap

De verbouwing begint.

Vlak na ons bezoek in februari 2024 is de kamer leeggehaald. De verbouwing is begonnen.

Vertrek van de container.

Begin juni is de container gevuld met de gedoneerde spullen die nodig zijn voor de groepen. Gelukkig was er ook nog plek voor kastjes en een tafelblad. Deze gaan gebruikt worden in de kamer van het ziekenhuis.

Inpakken maar!

Ook het tafelblad gaat mee. Als de container op tijd aankomt dan hopen we in augustus te kunnen starten met het inbouwen van de meubilair.

We vertellen je binnenkort meer ..
En meer....
En meer.....