Een COHO (Community Oral Health Officer) is een man of vrouw die een basisopleiding tandheelkunde heeft afgerond.   Deze COHO's gaan met de teams mee naar de projecten op scholen. Hierbij werken we intensief samen. De COHO versterkt ons team door zelfstandig behandelingen uit te voeren, als tolk te functioneren en ons kennis te geven van cultuur en gewoontes. De COHO  doet hierbij extra ervaring op die hij/zij kan gebruiken bij zijn/haar verdere werkzame leven. 

Video van onze COHO Winston, werkzaam in  de kliniek in Lunga Lunga

 

"Mijn naam is Winston, ik ben een Oral Health Officer, Ik ben voor DDC begonnen in 2013.  Daar ging ik met de vrijwilligers mee naar de scholen. Daarna ben ik in deze kliniek begonnen in Lunga Lunga. De kliniek is gevestigd in een overheid ziekenhuis. Nu behandel ik patiënten die niet alleen uit Lunga Lunga, maar uit het hele district komen. Iedere dag zie ik ongeveer vijf patiënten, dat is een jaar ongeveer 1900 patiënten Ik hou van deze praktijk en van het werken met DDC"

 

 

 

Video van Veronica, COHO in de kliniek in Ukunda

"Hallo, ik ben Veronica, Community Oral Health Officer. Dat ik voor DDC begon is een hele tijd terug ...dat was 10 jaar geleden in 2006. Ik was nog bezig met mijn school. In 2010 heb ik mijn diploma gehaald.  Het is leuk dat ik samen met hen kon groeien. Ik heb heel veel van DDC geleerd en veel ervaring op kunnen doen. Nadat ik mijn diploma had ben ik gaan werken in verschillende ziekenhuizen.  Toen ik terugkwam ben ik officieel voor DDC gaan werken. Dat was in 2008, dus een  hele tijd geleden. We hebben niet alleen patiënten van Kwale, maar ook daarbuiten. We hebben zelfs patiënten uit Nairobi, die speciaal voor ons hier naar toe komen. Ik vind het heel fijn om met mensen te werken waar ik vrijuit mee kan praten. Als er problemen zijn, kunnen we het samen oplossen. Door DDC kan ik groeien. Ik ben er trots op dat ik samenwerk met de DDC groep.

 

Video  Francesca, werkzaam als tandarts assistente  in de kliniek in Ukunda

"Jambo" "Ik ben Francesca, en ik ben tandartsassistente voor DDC. Sinds 2010 werk ik voor DDC. Ik waardeer het en het gaat goed. We zien patiënten die zelfs uit Malindi komen, maar de meeste komen hier uit de Community. Ik waardeer het zeer omdat ik de patiënten kan behandelen zoals ze willen, ermee praten zoals ze willen, dankzij jullie!"