We kunnen jouw hulp goed gebruiken

Samen kunnen we nog meer kinderen helpen

DDC heeft vrijwilligers nodig die een team kunnen vormen waarmee tandheelkundige zorg op scholen uitgevoerd kan worden. Een team bestaat uit tandartsen, soms ook  een kaakchirurg, mondhygiënistes, (preventie) assistentes en ondersteuning (dit zijn niet tandheelkundig geschoolde medewerkers voor administratie, sterilisatie en verdere assistentie).

Na het invullen van je aanmeldingsformulier zul je van ons een bericht krijgen dat je bent ingeschreven. Het kan dan nog een hele tijd duren voordat je werkelijk naar Kenia afreist om daar vrijwilligerswerk te doen. Op het moment dat wij de groepen gaan samenstellen krijg je een nieuwe mail met de geplande groepen en vertrekdata. Er zijn voorjaarsgroepen (vertrek februari-maart) en zomergroepen (vertrek juli). Je kunt je voorkeur opgeven, waarna wij gaan puzzelen om de groepen zo goed mogelijk samen te stellen. We willen bij voorkeur ervaren en onervaren mensen in een groep. In September zijn de groepen voor het volgende kalenderjaar definitief bekend. Je hebt dan nog tijd genoeg om je op de reis voor te bereiden.

Ongeveer een maand voor vertrek is er een kennismakingsbijeenkomst. Op deze middag maak je kennis met je groep en krijg je alle informatie die je nodig hebt over de reis. Verder ontvang je alvast de eerste bagage. Een tas met allemaal materialen die we gaan gebruiken tijdens onze uitzending. Denk hierbij aan tandenborstels, tandpasta, vulmaterialen, handschoenen etcetera.

Na een vliegreis van 8 uur naar Nairobi en daarna nog 1 uur naar Mombassa kom je aan. Je groep wordt op het vliegveld opgehaald en naar het hotel gebracht. Je hebt de middag vrij om uit te rusten en te wennen aan de omgeving. 's Avonds ontmoeten we elkaar bij het zwembad en krijg je de laatste instructies. Eindelijk is het zover,  de volgende dag start je met het vrijwilligerswerk. We werken in totaal 7 dagen. Op zondag is iedereen vrij. Hoewel de temperatuur soms erg hoog is en de stroomvoorziening het weleens laat afweten,  wordt door goed teamwerk veel werk verzet. Al snel merk je dat iedereen zijn plekje heeft gevonden en weet wat zijn/haar taak is. De klassenlokalen worden ingericht als praktijkruimte, de administratie staat klaar op een tafel en in het andere klaslokaal wordt ingericht als de sterilisatie/koffie ruimte . Het is tijd om te beginnen. De mondhygiënisten zijn op weg om in de eerste klassen de preventielessen te geven en de tandartsen wachten geduldig op hun eerste patiënten. Alles wordt gecoördineerd door de ondersteuning. Zij weten precies welke klassen er komen en hoeveel kinderen in de klas zitten. De voertaal op de scholen is Engels.

Ben je ouder dan 21,  heb je minimaal een jaar werkervaring en lijkt het je leuk om je hiervoor in te zetten en in een andere cultuur onder primitieve omstandigheden te werken?  Dan is dit vrijwilligerswerk misschien wel iets voor jou!

Door jouw inzet krijgen anderen een betere mondgezondheid waardoor de kwaliteit van leven zal verbeteren.
Heb je interesse om in een tandheelkundig team mee te werken, meld je dan hiernaast aan.

De reis en verblijfkosten zijn hierbij voor eigen rekening. De kosten hiervoor bedragen ongeveer 1850 euro.

 

Meld je nu aan als vrijwilliger

Vul het onderstaande formulier in.
captcha