Paspoort

Deze moet nog zes maanden geldig zijn bij vertrek uit Kenia

Visum

Het visum moet online worden aangevraagd . Dit kan pas wanneer je in bezit bent van je ticket en je hotelvoucher. Ongeveer een maand van te voren ontvang je deze gegevens. Je ontvangt een extra handleiding hoe je je visum moet aanvragen.

Kennismakingsbijeenkomst.

Voor vertrek is er een kennisbijeenkomst. Op deze middag kun je alvast kennismaken met de deelnemers van je team. Daarbij geven we uitleg over de inhoud van het werk tijdens de uitzending. T.z.t ontvang je hier meer informatie over.

BIG registratie en tandartsen bull

Van tandartsen ontvangen wij graag een Engelstalig uittreksel van je BIG registratie. Dit kun je aanvragen bij het BIG register. Zij sturen direct na aanvraag van je uittreksel ook een engels talige versie. Mondhygiënisten dienen een kopie van hun diploma op te sturen.

Kosten

Deze kosten bedragen ca € 2500, te betalen in twee termijnen. Het eerste termijn moet worden voldaan na boeking van de tickets en het tweede termijn wordt ongeveer zes weken voor vertrek voldaan. Het bedrag is inclusief een retourticket KLM/Kenya Airways en transferkosten (indien door DDC georganiseerd), bijdrage kleine kosten tijdens het werk en 11 overnachtingen in een hotelkamer op basis van tweepersoons bezetting (All inclusive). Na terugkomst ontvang je de eindafrekening met de definitieve kosten.

Reis

De aanschaf van het ticket wordt door DDC gecoördineerd. De vlucht is met KLM of Kenya Airways via Nairobi naar Mombasa. In Mombasa is er transfer geregeld naar hotel in Diani Beach (Met busjes is de reistijd ca 1 uur 15 min. afhankelijk van de wachttijden bij de pont).

Werkkleding

We kleden ons 's ochtends in het hotel om. Er is geen  mogelijkheid om op de scholen je werkkleding aan te doen. We dragen T-shirts van de stichting. Iedere deelnemer krijgt twee shirts tijdens de kennismaking. (extra te koop ad € 15 per stuk). Daaronder wordt een witte of licht gekleurde (lange) broek gedragen. Draag tijdens je werk dichte schoenen, waarop je lang kan staan en waarmee je door vallend materiaal of stoten geen blessures oploopt.

Accreditatie KRT/KRM

Onze uitzendingen worden geaccrediteerd met punten onder CanMeds "Maatschappelijk Handelen". Tandartsen en Mondhygiënisten ontvangen per werkdag van 8 uur 2 punten voor het KRM of KRT. Certificaat kan worden aangevraagd bij het secretariaat na thuiskomst.

Hotel

 Bedenk dat er hard moet worden gewerkt. Hierdoor is er gekozen voor een hotel omdat we met een groep niet alleen veilig willen bivakkeren, maar ook zeker willen zijn van een fijn bed, warme douche en gezonde maaltijden. Deelnemers verblijven in het Diani Sea resort op basis van all inclusive. 

Verzekeringen

DDC heeft een collectieve beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor de tandartsen, kaakchirurgen, mondhygiënisten en preventieassistentes. Alle andere verzekeringen moet men ZELF regelen:

  • Ziektekostenverzekering werelddekking  
  • Annuleringsverzekering
  • Reisverzekering werelddekking
  • WA verzekering
Inentingen

Informatie over intentingen: zie pagina inentingen.